Tags

, , , ,

wishful wednesday

Yippieee…udah edisi ke-150 ajah😄 Entah udah berapa banyak WW saya yang terkabul selama ini, karna belum sempet ngecek-ngecek lagi. Yang terakhir, ternyata WW minggu lalu malahan berhasil mendarat -thanks to my sister. Makasih buat semua yang sudah mendoakan😄 Saya berdoa WW kalian juga segera menemukan jalan ke pangkuan hihi…

Minggu ini, agak bingung mau buku apa karena kok timbunan kayaknya memanggil-manggil hati nurani saya😄 Tapi nggak afdol juga kalau nggak posting wishlist…

Jadi, ini aja deh… sambil nunggu terjemahannya sampai di tangan dengan selamat:

People of the Book (Geraldine Brooks)

people of the bookIn 1996, Hanna Heath, an Australian rare-book expert, is offered the job of a lifetime: analysis and conservation of the famed Sarajevo Haggadah, which has been rescued from Serb shelling during the Bosnian war. Priceless and beautiful, the book is one of the earliest Jewish volumes ever to be illuminated with images. When Hanna, a caustic loner with a passion for her work, discovers a series of tiny artifacts in its ancient binding – an insect wing fragment, wine stains, salt crystals, a white hair – she begins to unlock the book’s mysteries. The reader is ushered into an exquisitely detailed and atmospheric past, tracing the book’s journey from its salvation back to its creation.

In Bosnia during World War II, a Muslim risks his life to protect it from the Nazis. In the hedonistic salons of fin-de-siècle Vienna, the book becomes a pawn in the struggle against the city’s rising anti-Semitism. In inquisition-era Venice, a Catholic priest saves it from burning. In Barcelona in 1492, the scribe who wrote the text sees his family destroyed by the agonies of enforced exile. And in Seville in 1480, the reason for the Haggadah’s extraordinary illuminations is finally disclosed. Hanna’s investigation unexpectedly plunges her into the intrigues of fine art forgers and ultra-nationalist fanatics. Her experiences will test her belief in herself and the man she has come to love.

Inspired by a true story, People of the Book is at once a novel of sweeping historical grandeur and intimate emotional intensity, an ambitious, electrifying work by an acclaimed and beloved author.

Denger-denger sih terjemahannya akan segera meluncur dari GPU. Let’s pray terjemahannya keren, dan covernya juga okeh🙂

Share WW mu yuk:

  • Silakan follow blog Books To Share – atau tambahkan di blogroll/link blogmu =)
  • Buat posting mengenai buku-buku (boleh lebih dari 1) atau segala hal yang berhubungan dengan kebutuhan bookish kalian, yang jadi inceran kalian minggu ini, mulai dari yang bakal segera dibeli, sampai yang paling mustahil dan hanya sebatas mimpi. Oya, sertakan juga alasan kenapa buku/benda itu masuk dalam wishlist kalian ya!
  • Tinggalkan link postingan Wishful Wednesday kalian di Mr. Linky (klik saja tombol Mr. Linky di bagian bawah post). Kalau mau, silakan tambahkan button Wishful Wednesday di posting kalian.
  • Mari saling berkunjung ke sesama blogger yang sudah ikut share wishlistnya di hari Rabu =)